S6

Gledam rezultate teka na Sladkih 6, vidim svoje ime kar nekje na sredini, zraven pa napis 37,26 km. Tukaj nekaj definitivno ne gre skupaj, jaz vendar ne pretečem več kot 10 km! Zato tega rezultata kar ne morem posvojiti, ker ni realen. Povsod piše in se govori o teku, o pretečenih kilometrih.

In kaj sem se šla jaz? Z gojzarji in palicami sem jo mahala naokrog, kot da grem najmanj na vrh Krna. Tako sem se tudi odpravila zjutraj od doma, s tolažbo, da če mi 6 ur hoje po hribih ne predstavlja več težav, bom ugnala tudi teh 6 ur po Sladkem Vrhu. Zraven sem ves čas imela v planu odteči tudi svojih 10 km, toliko pač znese moja dosedanja najdaljša tura. Plan je bil torej 10 krogov hoje, 10 teka in ponovno 10 hoje. Tekla sem krog več od načrtovanega, hodila pa do konca merjenja časa in kar naenkrat sem imela svojih 36 krogov.


 
Pa sem spet pri svojem moralnem mačku. Kaj nisem s tem, ko sem se namerno pripravila na hojo, izigrala pravila igre? Marsikdo je dal vse od sebe in tekel, kolikor je zmogel. Zavidam piskecu na njegovem rezultatu, ker je res tekel. Meni pa preostane samo dvoje, ali se ne grem več ali pa končno počistim v svoji glavi in se že enkrat odločim, da lahko tudi sama tečem. In šele takrat, ko bom dejansko omagala pri teku, takrat si ne bom več očitala, če bom prehodila progo do konca.

Tags:

tek

Komentarji (5) -

Wega , on 10. 11. 2008 17:14:29 Said:

V bistvu nisi izigrala pravil igre, ker pravila to dovoljujejo. Tudi nisi edina, ki je hodila, nekateri so celo samo hodili.

Hana , on 10. 11. 2008 17:31:06 Said:

Zakaj pa potem ne zmorem napisati tako kot ti, da sem srečna? Ker je bila to tekma s samim seboj in ker očitno ne znam biti zadovoljna sama s seboj. To je pa že druga tema... malo hujša.

Vreme , on 10. 11. 2008 19:09:38 Said:

Ma kakšni moralni maček. Mislim,da skorajda ni bilo tekača, ki ni vsaj majčkeno hodil in to pravila ne prepovedujejo.

Tudi na drugih tekaških prireditvah se hodi, če ne drugač pa vsaj pri okrepčevalnicah in nihče ni za to rekel, da ni pretekel Ljubljanskega maratona!!!

Ponosen sem nate, tudi ti si presegala samega sebe!! BRAVO!!!!!

Wega , on 10. 11. 2008 20:15:03 Said:

Ja, sem že predvčerajšnim zamenjal pesmico ob tvojem linku ;)

Vem, vem, nekaj manjka, tisti občutek, uau, 37 km in čez. Nekam prelahko je šlo vse skup. Nič posebnega, to bi zmogel vsak. Saj ne da bi se človek primerjal s Sebi, ane ampak TISTO je pač bil dosežek. Tole pa - mnja. Bi lahko več? Bi bilo treba več? Bi jih prav toliko uspelo če ne bi bilo niti minute treninga?

Potem pa pogled nazaj, kam smo prišli. Vse logarske doline in Kamniška sedla, vsi ti kuclji kamniških alp, pa jutra s čakanjem sonca in Bled, in Boršt in Mura in Gradiško in ljubljanski maraton in na koncu Sladkih sladkih šest.

Močnejši smo, kot pred letom.

Hana , on 10. 11. 2008 20:48:30 Said:

Vreme, hvala za vzpodbudo. Saj vem, ampak to velja za tekače. ;)

In Wega, hvala za zrcalo, poglej no, saj to sem tudi jaz. Smile)

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading