Spletne kamere

by piskec 27. januar 2007 08:45

Ker nisem bil zadovoljen ne z pro-vreme-novimi, ne z Vremenovimi spletnimi kamerami, sem šel delat malo konkurence. Upam, da mi ne bodo vsi skupaj zamerili...

Nekje sicer lepo naredijo, a zelo slabo vzdržujejo in projekti počasi tonejo v pozabo, Vreme ima pa samo kamere od spletne skupnosti. Pa potem Dars, pa DRSC pa oni pa tretji in tako naprej. Preden pogledaš vse, gredo tri ure v nič.

Pa se mi to ni dopadlo in sem naredil nekaj po svoje. Nekaj, kjer bom na enostaven način in hitro videl, kako je kaj po tej naši Sloveniji.

Tako imam zdaj na naslovu www.krtina.com/maps/cams.asp lepo zbrane vse spletne kamere, ki sem jih našel. Zaenkrat sem jih našel 149, kar je precej lepo število, nisem pa seveda še vseh vpisal. To gre precej počasi, saj moram za vsako najti točno lokacijo. Za nekatere seveda to ni problem, o drugih pa nimam najmanjšega pojma, kje sploh so. Potem je pa potrebno določit še nadmorsko višino pa točne koordinate pa stran pa... En kup stvari, ki jih zbiram z vseh koncev. Pa še preračunavat je treba te koordinate za v google maps. Vse skupaj sicer ni težko, je pa dolgotrajen posel. A prej ali slej ga bom že naredil.

V tem trenutku je vpisanih 37 kamer, dodajam jih sproti, kakor imam čas. Če kdo pozna kakšno kamero, ki bi jo lahko še vključil, naj mi kar piše na mail. Če je kolikor toliko on-line, jo bom z veseljem vključil. Prav tako velja, pišite mi, če kje vidite, da sem se zmotil v natančni lokaciji. Slovenija sicer še ni vsa pokrita z najbolj natančnimi kartami, a nekaj se vseeno vidi. In prej ali slej bo tudi to dodano, se ni za bat.

Obstaja manjša težava z velikostjo slik, še posebno Dars je zmagovalec v različnih velikostih, medtem ko ima vsaj drsc vse slike iste velikosti. Morda bom velikosti omejil, morda ne. Zaenkrat se še odločam. Če omejim potem bodo tiste wide slike precej smešne. Morda bom moral celo vsako posebej zmanjševati, kar pa pomeni, da bom moral vpisat podatke o velikosti vsake kamere. Kar se mi pa ne da. Za zdaj. Sicer bi pa morali že vsi imeti velike ekrane! Kajne?

P.S. 31.7.2007 - popravljal linke. Skoraj noben ne drži več, ne moreš verjet... No, pa kamer je zdaj mnogo več: 243.

Tags:

tehnika

Komentarji (4) -

Vreme
28. 01. 2007 13:56:13 #

Seveda sem ti zameril, kaj si pa ti misliš, da me kopiraš in mi jemlješ moje ideje!!! ;) Smile))))

Super si si to izmisli, samo prikaz spletnih kamer je v večini obupen, nekaj boš moral na tem narediti. Verjetno tako, da bodo spletne kamere prikazane pač v velikosti kot jih posamezniki oddajajo.

Ja kaj pa moj webfoto pa za tebe ni dovolj dober! Smile

piskec
28. 01. 2007 14:37:57 #

Kako misliš: v velikosti kot jih posamezniki oddajajo??? Saj tako je zdaj narejeno. In zato je zmeda z različnimi velikostmi.

Webphoto ni spletna kamera in ne, ni dovolj dobra! ;))) Pejt pa si kamero kup!

Vreme
28. 01. 2007 18:05:38 #

Poglej si Šentiljske kamere so odrezane tudi Fredekova ni v celoti!!

Kamere pa si nebom kupil, ker ne mislim samo trave snemat Smile))

piskec
28. 01. 2007 18:10:16 #

Oh, Vreme... Še nisi nikoli uporabljal Google Maps, kaj?

Če karto primeš, jo lahko premakneš kamorkoli. Nič ni odrezano, samo vidiš ne, ker je v zgornjem desnem kotu. Karto si premakni bolj levo dol, lahko zoomiraš po želji in boš dobil sliko direkt na sredino, če boš hotel. Lahko pa tudi vse skupaj pogledaš zelo od daleč, pa tudi ne boš imel več tega problema.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS