Trije v enem

Kdaj se je ta dan začel in kje končal?  Če pomislim, da imam že od petka doma novega prenosnika, pa ga še nisem uspela niti dobro pogledati, potem je zagotovo nekaj zelo velikega prišlo vmes.

Imeti osemnajstletnico pri hiši ni kar tako, da pa se zraven priključi še Miklavž za ostale tri otroke in da se skoraj hkrati dogaja še Barbarin tek, kjer so kar tri "naše" ekipe, pa sploh.

No, začelo se je nekje v petek, ko sem namesto v službo, šla po nakupih, voziček hrane in selitev v kuhinjo, kjer sem bivakirala pozno v noč. Kosilo za 14 ljudi, ki se lahko pripravi prejšnji dan? Že legendarna Branetova (nartabulš) lazanja! Seveda sem imela pomočnike, vsako uro drugega, ki so vmes vneto hodili v kopalnico, v telovadnico, na žur v Ljubljano, pa saj se ne pritožujem, samo malo nenavadno je bilo, ko sem se v paniki zbudila v zgodnje sobotno jutro in šla šteti čevlje v predsobi. Vsi doma.

Za zajtrk Miklavževi parkeljni. Spekla sem jih 26!, vsak, ki je prišel danes mimo, je dobil svojega. Zraven pa še pest marelic in sliv in nekaj čokoladnega. Tamauček je takoj planil na marelice, nato pa s stranišča klical vsake pol ure: Sem že!!!

Potem pa velik direndaj po hiši. Vsak je pripravljal nekaj svojega. Aleš (piskec) se je lotil torte, jaz sem odkrivala čare posodic za muffine, Tadeja prve predjedi - mojitosa, za katerega pa nikakor nismo našli sveže mete. Pa smo skuhali metin čaj, ga zamrznili v kocke, dodali limeto in rjavi sladkor, vsakič malo poiskusili, kako ga še izboljšat, ko nam je končno uspelo, je pa že ruma skoraj zmanjkalo. Potem pa spet panika, pa trgovina, pa rezervni scenarij s kruhki, nakar nam je do ure uspelo pripraviti nekako takole:

So prišli vsi, razen najmlajši - Nataša in Andrej z dvojčicama. Šele dva tedna imata, je res še zgodaj za hodit po svetu. Vas željno pričakujemo kar ob prvi priliki.

Tadejo smo skušali malo namučiti z nalogami, pa ji nismo prišli preveč do živega. Samo francoska himna ji pa ni tako blizu, kot pa španski jug in njeni kampi. O punca, kam se ti mudi?

In spet se je noč prelila v nov dan in izzivov kar ni zmanjkalo. Hitro, hitro, obleči tamaučka, kje so nove žabe, naredi smetano, pripravi tekaško opremo, gremo v Velenje.

 
Jure za koornk ekipo, Darja za e-srčne in jaz za Krte

Že leto vnaprej smo vedeli za datum, saj je vedno kaj in reči, da ni časa, je grdo. Ker čas je, le prioritete so tiste, ki odločajo. Letos je za E-kipo srčnih namesto Karmen (Hirkani) tekla Darja, jaz pa sem tekla za moje Krte namesto Snežke, ki je ravno rodila. Vsi plani in cilji so bili doseženi in preseženi. In tradicionalno torto (ups kremšnito) za prvo ekipo s konca liste smo z veseljem pojedli. Le, da je smetana malo tekla in da je Rado (Wega) dobil polomljeno vilico. Večjih težav ni bilo. Razen, da je Leander padel prvo minuto v blato in da je bil tak mraz, da se nisem ogrela do konca teka in da sem spet sopihala kot kadilka v tiste nore klance.

Na koncu pa čaj z rumom v centru, še malo klepeta in vidimo se naslednjič. Še letos. Vse slike so pri Rajkotu in Marjetki(marako), v albumu, ki dovoli download samo prijateljem. Kaj smo pa ostali?

 

Tags:

se dogaja | tek

Komentarji (8) -

piskec , on 8. 12. 2008 07:31:27 Said:

A Rado je imel polomljeno vilico??? Zakaj pa smo mu to podtaknili?

Hana , on 8. 12. 2008 07:35:39 Said:

Najbrž zato, da bi lahko s prsti jedel. Pa se ni dal.

piskec , on 8. 12. 2008 10:15:04 Said:

Da je ni sam polomil, ko je pa tako močan fant??

Wega , on 8. 12. 2008 11:30:38 Said:

Pride sinček k očetu in potarna:
- Ata, nov glavnik bi rabu.
- Ja a spet? Zakaj??
- Zob se mi je odlomil
- Zaradi enega zoba pa res ne bomo kupovali novega glavnika!!
- Ja če je bil pa predzadnji...

No, vilica je imela še dve špici in se ja ne bo nove kupovalo!!!

Hana , on 8. 12. 2008 11:44:01 Said:

No vidiš, take potrebujemo. Lepe, pametne in skromne.

Vreme , on 9. 12. 2008 16:14:25 Said:

Ha spet sem ostal brez komentarja....

Hana , on 9. 12. 2008 18:05:50 Said:

Ne vem, kaj lahko naredim. Sva pogledala in imava isto verzijo nameščeno. Ko bi vsaj na mail dobila, če se ne pojavi na webu, pa nič od tega. Bom še pogledala po nastavitvah, če se kaj razlikuje.

Vreme , on 9. 12. 2008 18:23:42 Said:

če ti kaj pomaga včerajšnjega komentarja ni

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading