Priprave

S pripravami za praznike sem pričela že 16. decembra, kar se mi je zdelo ravno dovolj zgodaj. Pa morda temu le ni tako, saj sem kar po vrsti naletela na težavice.

Božični večer načrtujemo tako, da so vsi štirje otroci doma in da imamo večer samo zase. Vsak od nas poskrbi za majhna darilca ostalim, okrasimo jelko, spečemo potico, se zapeljemo naokrog po čarobno osvetljenih ulicah in navsezadnje oznanimo prihod dedka mraza z novoletnim zvončkom.

Darilca bodo! Četudi se trudimo zmanjšati obdarovanja, nas je toliko, da se vedno nabere cel kup zavojčkov. Tega vznemirjenja se veselimo vsi, tako mali, kot veliki.

Potica? Spet moja ideja, da sodi potica k božiču. Glede na to, da bom v službi do poznega popoldneva, res ne vem, kako naj izpeljem projekt potica v samih večernih urah. Nekje se bom morala prilagoditi, odrekla se pa peki, takšni ali drugačni najbrž ne bom.

Okrašena jelka? Moja kaprica z belo jelko me je spravila v nemalo težav. Belih umetnih jelk v naših trgovinah namreč ni (več). Ne vem, ali je izbira letos tako zelo trendovska ali pa jih sploh niso nabavljali, dejstvo je, da so bele jelke razprodane. Nimajo jih v nobenem večjem trgovskem centru, poklicala sem ogromno trgovin, ki sem jih našla na spletu, nikjer nič. Po dovolj vztrajnem brskanju sem odkrila edini primerek, skoraj v Prekmurju in prepričana sem, da sem naročila zadnjo belo jelko. O edini razpoložljivi velikosti raje ne bi. Še dobro, da imamo v hiši višje prostore :)

Kaj pa zvonček? Naš zvonček je zvesto služil že premnogim generacijam in je lansko leto zasluženo odšel na drugi svet. Zelo ga bomo pogrešali. Še bolj, ker ga nikakor ne moremo nadomestiti. Takšnih mehanskih zvončkov, mislim, da delujejo na spiralno vzmet, namreč ne izdelujejo več. Povsod, kjer prodajajo božično okrasje sem ga iskala, vendar njega nihče več ne ponuja. Le kdo nam bo sedaj priklical dedka mraza?



V kolikor ima kdo doma takšen zvonček in ga ne potrebuje več, ga z veseljem odkupim.

Samo snega si še želim, le ta pa ostaja izven moje domene. Še dobro, da lahko za vreme poskrbijo tudi drugi.

Tags:

vsakdanjik

Komentarji (7) -

bigk , on 18. 12. 2008 08:20:19 Said:

Tole je pa zares cel projekt. Pri nas se dogaja, da pri vseh teh opravkih v zadnjih tednih enostavno pozabimo na priprave za en družinski večer. Se bomo pa letos potrudil, da bomo tudi pri nas splanirali en tak prijeten dan za vse družinske člane. Uf, še dobro, da sem prebral tale zapis. Aja, pa na voščilnice ne smemo (spet) pozabiti...

Hana , on 18. 12. 2008 11:52:39 Said:

Voščilnice?! Ups. Hvala za opomnik

Hana , on 18. 12. 2008 14:20:47 Said:

Ravnokar so me poklicali, da mi moje bele smrečice ne morejo poslati, ker so jo medtem prodali. Če to ni smola! Pa sem spet na začetku.

Vreme , on 19. 12. 2008 06:10:48 Said:

Ma samo, da bo potica!!! Sicer pa smo včasih smrekice okraševali tudi z belo vatico Smile))

bigk , on 19. 12. 2008 10:47:23 Said:

Ali pa sneg iz spreja Wink

Hana , on 19. 12. 2008 11:59:01 Said:

O hvala, cel kup idej.
Bigk; Sprej - umetni sneg - sem imela samo enkrat, pa sem imela nesrečno roko pri izbiri. Zadeva je namreč tako zelo smrdela, da smo morali smrečico postaviti na balkon za dan ali dva, ker sicer ni bilo za zdržat.
Vreme; Potica bo, že ta vikend! Pridi kaj naokrog. Vatice so pa res že skoraj pozabljene.

Vreme , on 19. 12. 2008 15:16:36 Said:

Ha! Jaz bom ta vikend jedel vse kaj drugega ;)

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading