Nahrbtnik

by piskec 31. avgust 2013 18:36

Doma imamo celo omaro nahrbtnikov. Majhnih, velikih, srednjih, še manjših in še večjih.

Midva za v hribe, otroci za na taborjenje in podobno. V veliki familiji je že tako, da je vedno nekdo nekje. In vedno potrebuje nahrbtnik.

V zadnjem času počasi menjujemo lastne zaloge. Nekateri nahrbtniki so preveliki/premajhni, nekateri so pa tudi že amortizirani, saj so skozi dali kar nekaj taborov.  

Do zdaj sva imela kar super nahrbtnike, a noben ni bil za več dni. Tistega, s katerim smo šli na morje, je pa vzel zaslužen počitek. Ostali pa vsi bolj majhni.

A kaj večjega tudi nisva hotela, imava 35+8l, kar je ravno dovolj, če si škrt s stvarmi, a bi bilo fino imet enega vmes. Nekih 45+5/10l.

In smo šli zadnjič (enkrat julija) v trgovine. In našli nič. Najboljši je bil spet isti najin 35+8, a se zanj nisva odločila.

Potem pa sva s Tamaučkom slučajno šla mimo trgovine Jack Wolfskin. Nekaj sem sicer vedel, da imajo nahrbtnike, a daleč stran od cen, ki sem jih bil pripravljen sprejet. 

Pa sva šla pogledat...

In tako me je po dolgem času spet nekaj navdušilo. Navdušilo z izdelavo, uporabnostjo, velikostjo in nenazadnje s ceno. 30% popusta je bila za gorenca tista magična številka. Na koncu je stal natanko toliko, kot vsi ostali. 

Sicer ni bil 45 + nekaj, ampak kar 50. Superca.

Jack Wolfskin. Kako nekaterim znamkam ne zaupaš, a niti ne veš, zakaj ne. In če ne bi imeli takrat tistega popusta in če ne bi bil ravno pripravljen - kar ponavadi nisem - zaviti v trgovino "samo pogledat", od vsega tega ne bi bilo nič. 

Takle je v celoti.

Vsaka znamka ima seveda neke svoje finte, svojo izvedbo, lastne zamisli. No, nekateri nimajo nobenih zamisli, le nekaj skupaj spacajo. Pri Wolfskinu pa so se zgleda potrudili.

Voda, to je nujno.

Stranski žepi, tudi nujno.

Drobnarije tudi.

Kaj za gor pripet tudi. Tokrat celo vem, kam naj bi kaj pripel!

Za hrbet pa sem hotel kaj bolj oddaljenega od hrbta, a se mi zdi, da je to pri večjih nahrbtnikih zelo težko. Zato sem se pri nakupu sprijaznil s temle, bo treba probat, ne?

Za pokrit v primeru dežja? Nujno! Uau, v oranžni, juhu!

Vse moje zahteve je dal skozi. Nisem prav zahteven, le par stvari je nujnih, ostale pa so opcijske.

Ampak Wolfskin se tukaj dobro odreže in to z zanimivimi pristopi, ki delajo vso stvar mnogo bolj privlačno!

Žepki, ki se dajo skrit nazaj v nahrbtnik. Za dodatno flašo, ker jo je ponavadi med hojo nazaj v mrežico tako težko tlačit. 

Denarnice, telefoni, fotoaparati, ki so vedno zakopani nekje zgoraj, so zdaj lahko v drugem žepku, do katerega je možen enostaven dostop tudi med hojo.

Hm... tole pa sploh ne vem, čemu se uporablja. Bo treba še raziskat.

Znaki in napotki. Pametno in vedno dostopno. Upam, da ne bom nikoli potreboval, a če bom, je fino, da je blizu.

Zmaga pa tale - piščalka na prsnem pasu!

Na koncu se ti zdi, da je vsa zadeva res narejena s poznavanjem in z mislijo na pohodnika. Da bi mu zadeva prišla prav in da bi bila funkcionalna, uporabna. Da bi bilo uporabniku nositi tehle 50 litrov v veselje.

S takimi malimi ljubeznivostmi in dodatki dosežeš marsikaj!

In ja, na koncu je bil res kot ulit. In tudi, ko je bil težak in napolnjen do konca, ga je bilo še vedno veselje nosit! Enkratno se je odrezal!

Kaj pa vem, najbrž je tole reklama, ampak ene stvari si to povsem zaslužijo. In z veseljem jo bom najbrž še kdaj naredil.

Tags:

tehnika

Komentarji (2) -

Vreme
1. 09. 2013 15:42:42 #

Ha, s tem nahrbtnikom ki ima piščalko, pa se še divjih svinj ne bo za bat ;)

piskec
2. 09. 2013 09:22:45 #

A ne, še en zvonček rabim! En majhen zvonček, pa bo! Smile

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS