MK drugič

by piskec 30. avgust 2007 12:06

Ker sem dr.Wegi pokvaril presenečenje, ker me je pravzaprav začelo zanimat, kaj vse je notri, in ker sem eden izmed samo 4% srečnežev, sem naredil neumnost.

Odprl sem kuverto, ki mi jo je poslala spamerska Mladinska knjiga. Velika, največja nagradna igra. Super.

Evo, predstavljam ves material, ki ga človek dobi, ko odpre takole kuverto. Nešteto papirčkov. Za samo to, da jih zložiš, potrebuješ kar nekaj časa. Kaj šele, da bi jih urejal po vrsti!

Najprej me pozdravi Eva.

Častna članica komisije. Super. Čestitam. Upam, da tole ni višek kariere.

Dve kuverti, ena z NE, druga z DA. Po pravici povedano se nisem preveč spuščal v tekste. Če bi hotel kaj poslat, bi pa bilo najbrž dobro, da bi se. Ker NE lahko pomeni čisto nekaj drugega. Ali pa tudi ne.

Poleg glavne nagrade in nevemkolikoše podnagrad, lahko dobite še nagrado za ekspresni odgovor:

pa nagrado za darilo leta:

in na koncu še nagrado za prve izžrebance.

Poleg tega dobiš še par papirjev, ampak sem s slikanjem odnehal, polno je nekih letakov z uradnimi zagotovili, podpisi, šiframi in podobno.

Skratka, težko fališ. Pravzaprav se mi čudno zdi, da bi kdorkoli sploh lahko ostal brez kakšne nagrade.

Najboljše pri vsem tem je, da sem se tudi jaz, kljub svoji ultraskepsi, na koncu že precej navdušil. Ko vse tole prebereš, te potegne noter, v mislih pa že zapravljaš denarčke in nakupuješ. Samo še malo je manjkalo, pa bi vse vestno izpolnjeval.

Sem se moral oborožiti z močno voljo, da sem lahko na koncu vse te papirje - z zelo težkim srcem - le šuknil v star papir.

In še danes mi je malo žal. Na, pa so šle nagrade...

Vse to pa le zaradi prodaje ene same knjige.

Mislim si, da MK ne more biti tako nepreračunljiva, da bi naokrog pošiljala kar nekaj v tri dni. Skoraj sigurno je zadeva premišljena in skoraj zagotovo tudi deluje. Drugače bi prišli v MKju že na kant. Le predstavljam si ne, kako deluje. Kljub temu, da sem si prebral marketinške prijeme in, da zdaj vem, da zadeva deluje, mi je vseeno malce tesno pri srcu.

Ob takih in podobnih reklamah se namreč počutim, kot, da se delajo norca iz mene, skoraj sem užaljen. Preprosto se mi zdi, da me žalijo. Zato takih reklam in pošiljk v nobenem primeru ne maram in najbrž se ne bo nikoli zgodilo, da bi sploh kupil kakšen zbudite se nasrani, kozmodrisk, knjigo od MK v nagradni igri, ali kaj podobnega. Pa če je še tako dober in znan izdelek.

In če se bo kdaj zgodilo, da bi moral oglaševati kakšen svoj izdelek, iz vsega srca upam, da me ne bo prijelo, da bi se posluževal takih prijemov. Pa čeprav gre vse skupaj zaradi tega v maloro. Je*eš TV prodajo...

Eno spoštovanje do sebe in drugih pa človek - konec koncev - mora imet.

Tags:

osebno

Komentarji (5) -

Vreme
30. 08. 2007 15:38:30 #

Toliko privlačnih nagrad, ti pa hladen kot špricer. a sploh veš kaj zamujaš Smile ;) ???

piskec
30. 08. 2007 16:31:12 #

Hladen kot špricer??? Še zdaj se mi srce trga...

dr.Wega
30. 08. 2007 21:35:33 #

Ampak resnični sladkorček, tisti zarad katerega se mi je resnično obrnilo si pa spregledal. Ko odpreš ovojnico NE, ko se torej odločiš za NE in odpreš ovojnico, te na notranji strani ovojnice pričaka še eno sporočilo. Poslušaj tol, še prej pa pripravi lavor:


"Nikar še ne recite NE...

Resnično sem presenečen nad vašo odločitvijo. Zakaj želite že zdaj zavrniti našo ponudbo?

Pomislite le, kaj vse boste zamudili.Zavrnili boste priložnost, da prejmezte odlično knjigo po zelo ugodni ceni. Odpovedali se boste tudi praktičnemu DARILU LETA, ki ga bodo prejeli samo naročniki.

Zakaj zamuditi tako izjemno priložnost?  Če odgovorite z ovojnico DA in po prejemu ugotovite, da vam knjiga ne ustreza, jo lahko vrnete in povrnili vam bomo stroške.

Veliko je razlogov, da uporabite ovojnico DA in v njej odpošljete vse 4 kupone za udeležbo. Prosim, storite to in zagotovo ne boste razočarani

Vodja knjižnega markentinga."

A?

Hana
31. 08. 2007 03:48:10 #

Pa saj ne morem verjet, res ne. Da smo spregledali takšno milo prošnjo?!

piskec
31. 08. 2007 06:31:17 #

Ah, poglej no, kako sem nemaren! Glavni cukrček sem pa čisto spregledal, ojej... Škoda, da nisem kaj pošiljal, potem bi opazil... Ojejejejej.

Vidim, da si se poglobil v tole zadevo, Wega! ;)

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS