Dežna zavesa

by piskec 30. avgust 2007 05:26

Včeraj popoldne je bila pa res ena luštna nevihta.

S Heleno sva jo še pravočasno, deset minut prej, kot ponavadi, popihala iz službe. Kar se je izkazalo za pametno potezo.

In potem stojiva na semaforju, dežja še nič. Kar naenkrat zagledava zaveso, ki se nama približuje. Niti kaplje prej, ki bi zabrisala prehod iz suhega v mokro. Direkten rez, kot ga nisem še nikoli videl.

"Glej, glej!" sva oba tulila. Zavesa je šibala sto na uro in kar naenkrat se je tako ulilo, prav videl si črto, kdaj te bo zadelo, da smo še kar nekaj časa stali pred semaforjem, se ni videlo nič.

Najboljši pa je bil en moški na parkirišču, ki je ravno sedal v avto, a je ves začaran obstal pred njim z odprtimi vrati in gledal zaveso, kako se mu približuje. Po mojem je kar otrpel, nič ni mogel. Samo stal je in gledal, kako ga bo zadelo.

V naslednjem trenutku je bil premočen do kože in še malo naprej...

Tags:

Komentarji (2) -

Smiljana
30. 08. 2007 16:14:10 #

Ja, mene je dežna zavesa doletela, ko sem se ravno sklonila, da z zadnjega sedeža vzamem knjige ... v trenutku sem imela hrbet čisto moker.

piskec
30. 08. 2007 16:32:10 #

Ojej. Potem te je čisto ujelo, kaj? ;)

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS