Zahvala Mobitelu

by piskec 25. november 2009 13:32

Meni se zadnje čase prav vse zatakne. Še ena taka kao enostavna stvar, kot je sklenitev naročniškega razmerja...

Sem šel na mobitel predrugačit mojega mobija na naročniško razmerje.

Prostor je ogromen, veličasten in povsem v skladu z miselnostjo najlepšega in največjega. Samo kaj, ko je še vedno gneča, vrsta in veliko jeze, ker ne zna nihče porihtat vrst! Komu nuca vsa tista grandioznost, če si lumpenkapitalist in samozaverovan?

In ko enkrat prideš na vrsto...

So najprej hoteli vedet, kje sem zaposlen, pa sem lepo rekel Simbiont d.o.o. Kar je šla potem preverjat v .... uganemo? ... v telefonski imenik! In potem se je seveda začelo komplicirat. "A mi daste še eno številko od firme, da preverimo?" Hm, "mojo?", saj firma nima svoje številke, čemu le? Seveda jim to ni bilo všeč. Pa sem potem dal številko do Helene, ki je pa spet ni v imeniku, ker ima številko od službe... Jej, jej, me je že postrani gledala.

Preverjanje se dogaja na prav zanimiv način - v računalnik vse vnese, potem pa čaka na email, ki je nekakšna avtorizacija. Uau. Najbrž je zadaj en služabnik, ki pač kliče po firmah, če slučajno ne lažemo, da bi ja pristopili k mobitelu, ker tam sprejemajo samo plačilno sposobne. No, zgleda, da sem bil tistemu služabniku še bolj sumljiv kot punci za šalterjem, saj Helene ni poklical, je email prehitro prišel nazaj...

V emailu je bilo nekako rečeno, da moram prinest Potrdilo o zaposlitvi, bojim pa se, da tudi to ne bo pomagalo, saj mi ga bo napisala direktorica, ki je povsem slučajno moja žena, firma je pa itak na istem naslovu kot jaz. Torej? En tak paranoik, ki sprejema le "plačilno sposobne", pa ja ne bo padel na tako finto!

Najbrž bom moral mamo prosit, da mi gre za poroka.

Jebemti, pa to ni res...

Počutil sem se kot tazadnji kreten na tem svetu in za to izkušnjo se mobitelu res najlepše zahvaljujem! Res, ni vsakemu za dat naročnine, lahko jo stegne v argentino/brazilijo in tam naklepa astronomske vsote ko pobere dol cel internet, potem pa noče plačat! Res, ubogi operater lahko še propade.

Ali je to samo diskriminacija naših malih podjetij? Kaj šele, da bi bil jaz direktor in bi si sam podpisal Potrdilo o zaposlitvi? Po mojem bi kar varnostnike poklicali...

Nikakor se mi ne zdi prav, da taka velika firma vali svoje lastne težave na pleča vseh uporabnikov! Na živce mi gredo velike firme, ki si domišljajo, da lahko počnejo prav vse, kar si zamislijo nadvse brihtne buče v bogvekateri notranji službi. Kot da ti ne odklopijo mobilnika čim ne plačaš?!

Sem morda jaz neplačnik? Se je morda že kdaj zgodilo, da mobitelu nisem plačal? Zakaj me torej že vnaprej tretira kot največjega lopova? Če ima mobitel težave z neplačevanjem računov, zakaj to naredi za moj problem?

Pač v skladu z lastno miselnostjo, kajne? Uporabniki so ena sama velika težava, kajne dragi mobitel?

Saj je lažje dobit kredit kot pa sklenit naročniško razmerje!

Tags:

Komentarji (4) -

Karmen
25. 11. 2009 14:00:58 #

In še dobro, da si slovenski državljan.Ker če slučajno nisi, ne moreš sklenit poslovnega naročniškega razmerja pri njih.

Vreme
25. 11. 2009 15:18:37 #

Seveda nisi plačal računa, če pa so ti ga pri prejšnji firmi Smile))

piskec
25. 11. 2009 18:09:55 #

Huh, kje jaz najdem težave,kaj? No, potem sem se oborožil s Potrdilom in šel še enkrat.
Tokrat je šlo brez problema, brez vprašanj. Kar tako, sam denar in je blo.

Kaj je torej policy?

Pullga
13. 12. 2009 16:32:51 #

Ha ha, ko bosta imela še kakšne takšen ideje, ne lohk prej vprašata, da vama VNAPREJ povem kaj naredita. Jaz si ga vsakič znova napišem, ko grem kupovat telefone ali podaljševat naročnino. Še direktorico podpišem Smile. Neumno, ampak vedno gre skozi.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS