Tehtnica

by piskec 11. januar 2010 10:31

Tehtnica je ena od tistih zanimivih naprav, ki jih najbrž ne bom nikoli povsem razumel.

In najbrž tudi nisem edini. Kakorkoli vzameš, ljudje se vedno čudimo, ko nam pokaže tisto, kar pač kaže. Ne mi rečt, da to privlačnost, težo, maso kdo razume do potankosti, ha!

Prav zadnjič sem se namreč počutil lahkega kot perešček (no, ne ravno kot perešček ampak tu nekje blizu...) in sem v navalu navdušenja pripravil zvežčič, da si bom napisal to - končno rekordno majhno - težo, in stopil na tehtnico. Tehtnica pa se ni prav nič ozirala na moje občutke pereščka ali "tu nekje blizu", ampak me je direktno užgala s skoraj rekordno veliko težo! Le temu, da sem prej (še) izdihnil se imam za zahvalit, da ni bila res povsem rekordna.

No, v takih primerih tehtnice prav nič ne maram. Malo je manjkalo, da se ni "pokvarila"...

Malo sem bil razočaran, pa še prazniki so se bližali, zato sem sklenil, da me prav nič ne briga in da naj kar kaže, kolikor če, ampak jaz bom jedel, pil, žrl in vse, kar se pač dela med prazniki! In jedel sem prav res kar dovolj. Pravzaprav najbrž mnogo preveč. Kot imam pač v navadi. Če že ješ, potem vsaj jej dostojno!

In zdajle, na koncu praznikov in še rojstnega dne, se počutim tako... no, hm... okroglo? Ja, okroglo je taka lepa beseda, ki me prav lepo trenutno definira... 

Zato sem si rekel: glej, od tu bo šlo samo še navzdol, na višje pa boš težko prišel (čeprav se najbrž da, saj vem!)! Zato si zdajle to napiši v zvežčič in potem bo vse ok - samo še dol bo šlo! In sem stopil na to blesavo tehtnico! Sem hotel še škornje prinest, ampak sem se raje premislil, pretiravat pa tudi ni treba! Sem pa vsaj čim več zraka zajel!

In?!

Mal sem čukast gledal, a prav hitro se mi je izvil krik iz prsi: YEAAAAH! Presneto merilo teže je pokazalo manj kot takrat, ko sem bil "perešček"! Kako je to mogoče, se seveda po moško sploh ne sprašujem, saj niti ni važno! Odplesal sem en ples zmagoslavja, to je pa tudi to. Koga pa še briga gravitacija, teža, masa in podobne neumnosti!

Moja tehtnica je moja najboljša prijateljica! Do naslednjič, ker ji čisto nič ne zaupam...

Tags:

osebno

Komentarji (3) -

Nana
11. 01. 2010 14:15:04 #

A mi posodiš tvojo tehtnico Smile Moja kaže ene nesramne cifre Frown

Karmen
11. 01. 2010 16:08:09 #

Hehehe, tejtnice obvladamo. Če jo slučajno dam na tepih, pokaže kilo več, kot če je na trdni podlagi. Pa če se še malo nagnem na petah nazaj, tudi pokaže kakšne 30 dag manj.

Vreme
11. 01. 2010 16:22:06 #

Majn kot pred prazniki?? Ma ti si pravi fenomen!!!!!!

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS