Prvi letošnji pohod

by piskec 26. januar 2010 11:00

Lansko leto naju je ravno prvi pohod spravil k miganju in hoji v hribe.

Letos pa so bili Krti še bolj pridni! Mislim, da je bil to kar eden daljših pohodov, tako prejšnjih kot tudi prihodnjih!

Midva pa sva imela malo drugače vse organizirano, tamejčkeni otroc še niso za sami doma pustit. Zato je šla Helena v eno smer, jaz pa v drugo! Salomonska rešitev, anede?!

Polovica poti je bila pri Planinskem domu Ušte-Žerenk, nad Moravčami. Tja grede je bilo najbrž težje, ker so se pač namenili čez vse vrhove, Murovico, Cicelj, Sv. Miklavž. Dobre tri ure in pol hoda je vzelo. A zjutraj so začeli vsi veseli:

Jaz sem z otrokoma čakal, da me pokličejo s Ciclja, nato pa smo se z avtom zakadili do Grmač, naprej pa smo šli tudi mi seveda peš. Otroke in tudi starše je treba mal razhodit. Če vidiš še kako srno, je pa to itak za vse prav super! Malo smo se lovili, ker sem pozabil telefon doma, a smo pač počakali v koči. Pozabljen telefon je potem še zagrenil dobršen del dneva...

Mi smo pa raje čepeli na toplem in pili čaj!

Potem pa je Helena odšla proti domu z otroci in avtom, mi pa smo jo mahnili nazaj. Sicer ne več čez vrhove, a vseeno se je nabralo kar slabih dvanajst kilometrov, za kar smo porabili dve uri dvajset.

Čas ni ravno odraz naše hitrosti, smo se namreč kar velikokrat ustavljali:

pa ne samo zaradi kroženja flaše, ampak smo res zelo hitro stopili in smo se potem kar naprej čakali. Tako hitro smo šli, da sem kar naprej malo tekel, malo hodil, ne vem kako ljudje delajo take dolge korake...

Vmes sem se seveda parkrat vrgel v sneg in sprobal nekaj bližnjic - sem dobro vedel, da moram imet gamaše! Me je držal še sobotni rekord in sem bil še vedno ves navdušen.

Nazaj nas je prišlo malo manj, a smo bili tudi na cilju vsi veseli!

Ostale fotke v galeriji.

Pa nedelje še ni bilo konec. Še malo se je nato vse zapletlo, da nam ja ne bi bilo dolgčas. In nam tudi ni bilo.

V ponedeljek sem se zbudil ves polomljen, a kar malo vesel, da je spet delovni teden. Mislim, da me je bolela prav vsaka mišica in prav vsaka kost. Še danes nisem čisto dober, pa me čaka torkov trening...

Tags:

domači kraji | pr norch

Komentarji (1) -

Vreme
26. 01. 2010 16:59:42 #

Hmm, a spet si šel na krajšo????

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS