Table

by piskec 3. december 2015 13:45

Vsako leto jih naprej postavljamo ob akciji Gremo v hribe, potem jih pa treba kak mesec kasneje še pospraviti.

Večina društev tega ne dela, jih pusti gor, pri nas pa smo mnenja, da take table nimajo kaj iskati po hribih med letom. Pa čeprav to pomeni več dela.

Mal skočit na Velko pa res ne bi smel bit problem, kajne?!

Letos sem manjkal ob postavitvi, zato sem moral sodelovati vsaj pri pospravljanju. Še k sreči, da imam na blogu sliko pravilnega vrstnega reda pospravljanja (tisti spodnji krak od Raka mimo Jurčka na Kisovec je za takrat ko bom velik).

Ker sledi pospravljanje sredi poletja, tokrat je bilo to 11.8., je treba začet zgodaj. Še malce v temi.

Najprej sem se čudil vsem novotarijam na poti do Sv. Primoža - cesto so čisto na novo naredili, jaz pa že dolgo nisem bil tu. Me je kar malo presenetilo.

K Domžalcu tudi tokrat nisem zavil, je bilo še prezgodaj. Je pa zato Marko v Jarškem že pokonci! Malo vode nadomestit, se je že od jutra čutilo, da bo presneto vroč dan...

Eno tablo sem na poti do vrha spustil, ker je nisem našel, nikjer je ni bilo, vsaj tam ne, kjer bi morala bit, to je nekje na ovinku gonske poti malo pred Peski.

Sem šel parkrat gor in dol pa je nisem našel. Je postala nekomu suvenir?

Nato mimo Domžalca in Jarškega čez Gojško in Sončno gričo dol do Raka, kjer sem na ovinku, preden prideš na cesto spet pogrešil eno tablo. Kaj pa je zdaj to? Tehle suvenirjev se bo pa nabralo... Še par let, pa ne bo nobene table več!

Nazaj od Raka do Ravni je še šlo, po cesti do Kisovca pa je postala prava muka. Tudi sonce je začelo žgat, še k sreči, da sem si z malinami vsaj malo krajšal čas.

Tam nekje ob devetih sem bil na Kisovcu že tako presneto žejen, da sem morda spil v zanosu jutranjega pohoda kako pivo preveč. Večina pa še vstala ni. Hm.

V zanosu - ali pa je bilo zaradi piva? - sem gor pozabil tudi majico in trak. K sreči so mi vse prišparali do naslednjič...

Je pa bila pot navzdol zato - a spet zaradi piva?! - bolj luštna in vesela, čeprav se je vlekla, kot že dolgo ne. Itak pa je bilo tako vroče, da je do dol izpuhtela vsa tekočina iz mene, kot da tistega piva gor sploh bilo ni. Na, pa sem bil spet žejen kot prej!

A sem raje počakal do doma, kjer sem si v senci terase lahko spet privoščil enega, nato pa počasi table preštel in naštel -2.

Tole je vedno lep izlet, ampak zakaj je vedno tako vroče? Aja, avgust. Hm.

Tags: ,

domači kraji | hribi | markacisti

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS